Keskustan tulee sanoa ei veronkierrolle

Finanssialan keskusliiton pitkäaikainen haave hallintarekisteristä, jonka kautta suomalaisten olisi mahdollista piilottaa pörssiomistustaan ulkomaille, on lähellä toteutumistaan. Uudistuksen kautta harmaan talouden torjunta vaikeutuu ja valtion verotulojen virta ehtyy entisestään. Muiden joukossa poliisi ja verottaja ovat vastustaneet uudistusta, joka paitsi vaikeuttaisi talousrikosten selvittämistä, myös helpottaisi rikosten tekemistä. Olen huolissani siitä, että minulle rakas Keskusta – köyhän asian ja kohtuuden korostaja – näyttäytyy julkisuudessa rahavallan esitaistelijana.

Keskusta on kutsunut kaikki yhteisiin talkoisiin. Näyttää kuitenkin siltä, että pieni joukko suomen raharikkaita hyötyy huomattavasti hallituksen uudistuksista, samalla kun köyhin kansanosa joutuu kärsimään. Suomen valtio menettää vuosittain harmaan talouden, eli veronkierron vuoksi jopa 10 miljardia euroa. Koko kestävyysvajeemme olisi korjattavissa, mikäli veronkierto saataisiin kuriin.

Veronkiertäjiä ei vaadita vastuuseen, vaan päinvastoin: harmaan talouden torjuntaa ajetaan alas ja armahduslaki poistaa verojenvälttelijöiltä rikosoikeudellisen vastuun. Tätä perustellaan sillä, että armahduksen ansiosta veronkiertäjät eivät siirtäisi varojaan verottajan kannalta hankalampiin kohteisiin. Ajoitus on erikoinen, sillä talousrikolliset ovat jäämässä muutenkin kiinni parantuneen kansainvälisen yhteistyön vuoksi. Tietojenvaihtosopimus astuu voimaan vuonna 2017. Moni talousrikollinen on odottanut tuota vuotta kauhulla. Nyt huoli on turha.

Veronkiertäjä varastaa isänmaalta, eikä sellainen rosvo ansaitse parempaa kohtelua kuin tavallinen varas. Vuosien työ talousrikollisuuden torjunnassa ollaan heittämässä romukoppaan. Tätä operaatiota johtaa kokoomuslainen valtiovarainministeri keskustajohtoisessa hallituksessa. Hallituskausi on jälleen todistamassa, että kokoomus on meille erittäin huonoa seuraa.

Kentältä tuleva kritiikki on otettava vakavasti ja meidän on muutettava hallituspolitiikan suuntaa. Puoluevaltuuston jäsenenä olen velvoitettu tuomaan tämän viestin puoluejohtoon saakka.Vuoden 2011 häpeällisen vaalitappion varmisti kovakorvaisuus keskustan kenttää kohtaan. Lähipiiri ei voi korvata kentän ääntä. Keskustavetoisen hallituksen tulisi tehdä keskustalaista politiikkaa myös taantuman aikana.

Päätän tekstini Johannes Virolaisen toteamukseen: "Ei ole mitään syytä harjoittaa politiikkaa joka ruokkii ja kasvattaa oikeistoa. Siksi keskustapolitiikan on kaikissa ratkaisuissa tarjottava oma vaihtoehtonsa.”

Anssi Kekkonen
Keskustan puoluevaltuuston jäsen

AnssiKekkonen
Keskusta Viitasaari

Joensuussa asusteleva YTM. Liberaali Keskustalainen. Viitasaaren kaupunginvaltuutettu ja Keskustan puoluevaltuuston jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu